Beter slapen | Gebruik deze tips direct

Beter slapen door deze 8 tips voor een betere nachtrust

Dieper en beter slapen | 8 tips voor een betere nachtrust

Goede nachtrust 

Een goede nachtrust is voor iedereen enorm belangrijk. Zo kan goede slaap ervoor zorgen dat je hersenen de tijd en kans krijgen om zich te reinigen. Ook kan goede nachtrust ervoor zorgen dat je vrolijker door het leven gaat, meer energie hebt en simpelweg beter in je vel zit. Toch blijkt uit onderzoek dat ruim een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen en meer dan 60% wel is ontevreden is over de slaapkwaliteit. Daarom zijn hier 8 tips die je kunnen helpen om je slaapkwaliteit te verhogen. 

1. Houd een vast ritme aan

Een regelmatig slaapritme helpt je om je lichaam op vaste momenten signalen af te geven, waardoor je in de avonden makkelijker in slaap kan vallen en in de ochtenden actiever wakker wordt. Lees in onze blog over de verschillende slaapstadia meer over het belang van een goed ritme. 

2. Beweeg genoeg

Zorg gedurende de dag voor voldoende beweging. Door fysieke vermoeidheid, draag je bij aan de drang om te slapen. Alle kleine beetjes kunnen hier al bij helpen. Pak bijvoorbeeld wat vaker de fiets, of maak na het eten een mooie avondwandeling. 

3. Zorg voor ontspanning

Zorg in de uren voordat je gaat slapen voor ontspanning. Neem na een drukke dag een moment voor jezelf en beloon jezelf met wat tijd om tot rust te komen. 

4. Vermijd fel licht en beeldschermen

Hoe verleidelijk het ook is om in de uren voor het slapen onze Instagram pagina te bekijken, is dit niet bevorderlijk voor je nachtrust. Probeer minstens een uur voordat je gaat slapen het licht van tv’s, smartphones, laptops en tablets te vermijden. 

5. Zorg voor genoeg frisse lucht in je slaapkamer

Een rustige, donkere en vooral frisse slaapkamer kan helpen bij een betere nachtrust. Zorg voor een goede ventilatie en genoeg frisse lucht in je slaapkamer. Laat in de nacht altijd een klein raampje openstaan. 

6. Eet & drink gezond

Neem ’s avonds geen cafeïne. In koffie en vooral in frisdranken zit deze stof. Cafeïne heeft een stimulerende werking op je hersenen, maar daar zit je als je in slaap wilt vallen natuurlijk niet op te wachten. Drink ook geen alcohol. Een borrel zorgt er misschien voor dat je eerder in slaap valt, maar de kwaliteit van je slaap neemt door alcohol juist af.  Eet geen zware maaltijd voor dat je gaat slapen. Hierdoor zal je bloedsuikerspiegel stijgen, waardoor je lichaam een energie boost krijgt en het dus moeilijker is om je te ontspannen.

7. Neem de tijd

Wellicht is dit wel de belangrijkste tip van allemaal. Gun jezelf ook een goede nachtrust. Plan je slaap en zorg dat je hier minimaal 8 uur voor uittrekt. Je lichaam zal deze tijd zo optimaal mogelijk inrichten, zodat je weer helemaal hersteld. In onze blog over de verschillende stadia van je nachtrust kan je meer lezen over hoe je slaap is opgebouwd en hoe je hier je het beste aan kunt aanpassen.

Gebruik een supplement voor slaap

Mocht het zijn dat je na het volgen van deze tips nog steeds niet goed slaapt, introduceren wij je graag aan onze eigen natuurlijke slaap supplement: Sleep & Relax. Sleep & Relax is een krachtig en natuurlijk slaapmiddel dat enkel bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten. Het supplement verbetert jouw diepe & REM-slaap, waardoor jij altijd goed slaapt en uitgerust wakker wordt.

 

Hikaya Sleep & Relax

 

Volgende lezen

Gebruik deze tips om meer energie te krijgen
Alles over de verschillende slaapfases

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.