De effecten van seks op je sportprestaties

De effecten van seks op je sportprestaties

Wel of geen seks voor het sporten, is voor de één goed, maar voor de ander niet. Uit wetenschap blijkt dat vrouwen door seks misschien zelfs beter kunnen presteren. Er is uit geen enkel onderzoek gebleken dat seks hun prestaties negatief beïnvloeden. 

Voor mannen blijkt dit anders. Wetenschappers van de Universiteit van North Carolina ondervroegen 1100 actieve, volwassen mannen, allen ervaren sporters. De mannen die lichte trainingen deden, gaven vaak het antwoord een gemiddeld of hoog libido te hebben. Bij mannen die langdurig en intensief trainden, lag het libido laag.

Een belangrijke relatie tussen seks en spiermassa, heeft te maken met zink. Zink speelt o.a een rol in het afweersysteem, wond herstel, reuk- en smaakvermogen, aanmaak van testosteron en proteïnesynthese. Sperma bevat zink waardoor je bij iedere zaadlozing zink verliest. De hoeveelheid zink die je verliest, verschilt per persoon. Als je veel traint is je zinkbehoefte nog groter. Velen zijn zich niet bewust van een zinktekort, maar dit is makkelijk te verhelpen. In Sleep & Relax zit voldoende zink om je dagelijkse behoefte op pijl te houden. Als je zwaar traint is het verstandig om 20-25 mg per dag te gebruiken.

Slaap en energie

Seks is een onderwerp dat veel mensen als ongemakkelijk beschouwen. Dat is zonde, want onderzoek wijst uit dat mensen die makkelijk en open over hun seksleven praten, het eigen seksleven ook hoger waarderen. Meer kennis over seks en orgasmes kan je ook helpen meer inzichten te krijgen over hoe het je kan helpen. Seks werkt ontspannend en zal er dus indirect voor kunnen zorgen dat je beter slaapt. We hoeven je niet te vertellen dat een betere nachtrust bijdraagt aan je herstel, energie en productiviteit gedurende de dag. 

De effecten van een orgasme

Een orgasme heeft allerlei positieve effecten op je fysieke en mentale gezondheid:

  • Het werkt ontspannend. Je ademhaling verdiept en er komen allerlei stoffen vrij die ervoor zorgen dat je vrolijk bent; zoals dopamine en oxytine. Je stress verdwijnt.
  • Het verhoogt je hartslag flink en daarom kan je het beschouwen als een kleine workout voor je hartspier (probeer wat vaker te masturberen in plaats van hardlopen).
  • Een orgasme kan voor een betere nachtrust zorgen. Tijdens een orgasme wordt namelijk het hormoon prolactine geproduceerd, waar je slaperig van wordt.
  • Het is een natuurlijke pijnstiller. Tijdens seks of masturbatie komen er endorfines vrij, die de respons van je brein op pijn verlagen.

 

Ik denk dat het geen nieuws is dat een orgasme goed voor je is. Het is niet alleen fijn, maar ook goed voor je gezondheid. Zowel mentaal als fysiek. Wel goed om te onthouden is de relatie tussen zink, spiermassa en sportprestaties. Zorg dus dat je zink gehalte op pijl is voor je beslist om van bil te gaan vanavond voor een belangrijke wedstrijd! In Sleep & Relax zit voldoende zink om te zorgen dat je altijd en overal goed op bent voorbereid. 

sleep relax

Volgende lezen

Een vermoeide vrouw in de auto
Vermoeidheid in de overgang - hoe komt dat?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.