Magnesium pil | Wat doet het?

Wat is magnesium en wat doet het?

Magnesium speelt een belangrijke rol in de normale werking van de spieren en het in stand houden van de botten. Heb is dus belangrijk om je magnesium peil op niveau houden. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen die veel sporten en mensen die in het dagelijks leven zwaar werk verrichten.

 • Magnesium kan je nachtrust ondersteunen 
 • Heb je last van onvoldoende slaap of heb je af en toe moeite om in slaap te vallen. Dan kan je gebruik maken van een magnesiumsupplement en volgens onderzoek is er voldoende bewijs dat dit positieve effecten zal hebben op je nachtrust. 

 • Magnesium zorgt voor de ontspanning van je spieren, zenuwen en bloedvaten.
 • Naast de ontspanning van de spieren draagt magnesium ook bij aan stressvermindering en ondersteunt het hart om te ontspannen. Dit helpt dan ook de bloedvaten te ontspannen.

 • Magnesium is bloeddruk verlagend 
 • Het is al bekend dat magnesium een vaatverwijdend en bloeddrukverlagend effect heeft.

 • Magnesium kan je sportprestaties verhogen 
 • Onderzoeken hebben uitgewezen dat magnesiumsupplementen de sportprestaties van atleten, ouderen en mensen met chronische ziekten kunnen verhogen. 

 • Magnesium bestrijdt depressie
 • Mensen die te maken hebben met depressie kunnen een tekort hebben aan magnesium. Supplementen kunnen de symptomen van depressie bij sommige mensen verminderen.

  Hoe kan je magnesium te kort herkennen? 

  1. Magnesium tekort kan vermoeidheid veroorzaken. Ben je dus vaak moe? Probeer eens of magnesium de oplossing kan zijn. 
  2. Trekkingen, trillingen en spierkrampen kunnen een teken zijn van een magnesiumtekort.
  3. Magnesium te kort wordt in verband gebracht met spierzwakte. Voel je je zwak en futloos? Wellicht heb je een tekort aan magnesium. 
  4. Magnesium tekort is een risicofactor voor botontkalking. 

  Er kunnen zich dus een hoop vervelende kwalen ontwikkelen bij een tekort aan magnesium. Het is eenvoudig te verhelpen door structureel extra magnesium te nemen middels een goed supplement. Let er op dat magnesium in veel verschillende vormen verkrijgbaar is en het ene supplement wellicht niet zo goed is als de ander. Over het algemeen is magnesium bisglycinaat het type magnesium waarvan blijkt dat dit het beste wordt opgenomen. 

  In ons eigen supplement, Sleep & Relax, is natuurlijk ook magnesium bisglycinaat te vinden. Sleep & Relax is een krachtig en natuurlijk slaapmiddel dat enkel bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten. Het supplement verbetert jouw diepe & REM-slaap, waardoor jij altijd goed slaapt en uitgerust wakker wordt.

   

  Hikaya Sleep & Relax

   

  Volgende lezen

  Wat is REM-slaap en hoe verbeter je het?
  Wat is vitmine b12 precies?

  Laat een reactie achter

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.