Wat is Quiet Quitting?

Wat is quiet quitting?

De term “quiet quitting” is een beetje een verkeerde benaming, want quiet quitters lopen niet stilletjes weg van hun baan, maar doen enkel het strikt noodzakelijke. Quiet quitting is niet perse iets nieuws, maar de term is nieuw en “catchy”, waardoor het goed wordt opgepakt. Er wordt gezegd dat quiet quitting het populairst is onder generatie Z (geboortejaar vanaf 2000), maar ik denk dat iedereen op de werkvloer, jong en oud, precies weet wie de quiet quitters zijn.

Wat is Quiet Quitting?

Quiet quitting is niets meer of minder dan het strikt noodzakelijke doen, maar mentaal ‘uitchecken’. Het wordt gedaan door mensen die ontevreden zijn over hun baan. Iemand die quiet quit neem geen ontslag, maar besluit niet meer dan het de verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst te vervullen. Een quiet quitter zal nooit overwerken of net dat beetje extra geven.

Wat zijn de oorzaken?

  • Een toenemende werkdruk. Door voor jezelf te kiezen en je niet uit te sloven voor je werkgever is de druk wellicht beter te overzien. 
  • Thuiswerken kan bijdragen aan werkplezier, maar dat geldt niet voor iedereen. Wie minder ervaren is of geen fijne woonsituatie heeft, zoals veel jongeren, heeft weinig aan deze vrijheid. Dat kan zich uiten in onvrede. 
  • Een burn-out voorkomen. Het voorkomen van een burn-out wordt ook wel eens genoemd als oorzaak van het quiet quitting fenomeen.
  • De jongere generatie heeft hoge verwachtingen van betaalde arbeid. Dit sluit echter niet altijd aan bij de realiteit. Zonder goede papieren, werkervaring en een vlotte babbel, kan het soms best lastig zijn om de beste baan te bemachtigen.

 

Wat te doen aan Quiet Quitting?

Er zijn een aantal zaken die managers en leidinggevende kunnen doen om quiet quitting te voorkomen.

  • Het helpt om wekelijks minimaal 15 tot 30 minuten individuele gesprekken voeren met je werknemers.
  • Samen prioriteiten stellen, waardering geven en belemmeringen in het werk wegnemen.
  • Duidelijke afspraken maken over wanneer je samen op de werkplek bent. Gebruik deze tijd voor verbindende en creatieve uitdagingen. 
  • Feedforward in plaats van feedback. Probeer niet altijd het slechte te benoemen, maar juist te kijken naar wat er goed gaat.
  • Zorg voor teambuilding door middel van uitjes, trainingen en informele aangelegenheden. 
  • Kaart het onderwerp aan in groepsverband en kijk hoe erop gereageerd wordt. Neemt de quiet quitter verantwoordelijkheid voor zijn of haar houding? Of zijn er collega’s die de quiet quitters benoemen?

Quiet quitting is dus niks nieuws, maar de term is nieuw. Ieder bedrijf heeft zijn quiet quitters en dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Je kan niet verwachten dat iedereen even ijverig en ambitieus is als de ander. Het is wel vervelend als iemand er sport van maakt om zo min mogelijk te doen en er nog trots op is ook. 

Energy & Focus van Hikaya

Ben je nou zelf een quiet quitter en wil je hier verandering in brengen? Wij hebben hiervoor zelf een ons eigen supplement voor ontwikkeld. Energy & Focus is een krachtige en natuurlijke energiebooster die enkel bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten. Het supplement verhoogt jouw energielevel en verbetert jouw geheugen en motivatie, waardoor jij overdag nooit meer een futloos gevoel zal ervaren en een stuk productiever zult zijn.

Omdat de feedback die wij krijgen op ons supplement ontzettend goed is, bieden wij zelfs een niet goed geld terug garantie. Zo kan je het zonder risico een keer proberen en kom jij je dagen zo productief mogelijk door. Daarnaast bieden wij de hele maand december enorm hoge kortingen oplopend tot wel 45% en elke bestelling wordt op dezelfde dag weer verzonden. 

Bestel veilig in onze webshop.

 

Hikaya Energy & Focus

 

Volgende lezen

Wat is vitmine b12 precies?
Een vermoeide vrouw in de auto

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.