Algemeen

Heeft Hikaya een partnerprogramma?

Als je vragen hebt over het worden van ambassadeur of wil je meedoen aan ons partnerprogramma, neem dan gerust contact met ons op via; info@hikaya.com

Waar kan ik klachten indienen?

Bij Hikaya doen we er alles aan om de beste producten en service te kunnen bieden. Onze excuses als dit niet aan jouw eisen heeft voldaan. Je kan je klacht mailen naar info@hikaya.com en onze klantenservice zal je verder helpen. We streven ernaar altijd binnen 24u te reageren. 

Hoe wordt er omgegaan met mijn gegevens?

Wij gaan zorgvuldig en veilig om met jouw gegevens. In onze privacy statement staat uitgelegd hoe wij dit precies doen.

Moet ik een account aanmaken om een bestelling te plaatsen?

Nee, je kan je bestelling ook als gast plaatsen. Wel zijn er altijd wat persoonsgegevens vereist om de bestelling te kunnen leveren.

Ik mis een product uit mijn bestelling, wat moet ik doen?

Helaas kan het af en toe gebeuren dat er een fout wordt gemaakt met het inpakken van je bestelling. Dit proberen we altijd meteen op te lossen. Stuur een mail naar info@hikaya.com met je ordernummer en welk product(en) je mist zodat wij je kunnen helpen. We streven ernaar altijd binnen 24u te reageren.

Mijn product is kapot geleverd, wat moet ik doen?

Het kan helaas gebeuren dat een product kapot of met schade wordt geleverd. Dit lossen we uiteraard op. Stuur een mail naar info@hikaya.com met je ordernummer en een foto van de schade zodat wij je kunnen helpen. We streven ernaar altijd binnen 24u te reageren. 

Houden jullie mij op de hoogte van de status van mijn bestelling?

Je ontvangt bij het succesvol plaatsen van jouw bestelling, altijd een bevestigingsmail. Als je bestelling ons logistieke centrum verlaat, ontvang je een mail met daarin een track & trace code van de betreffende vervoerder.

Mijn account & Abonnement

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke account?

We verwennen jou als trouwe klant natuurlijk graag. Als geregistreerde gebruiker geniet je van alle voordelen van jouw account: je kunt profiteren van onze promoties, we sturen je inspiratie en informeren je als eerste over onze nieuwe producten. Bestel je boven een bepaald minimumbedrag, dan nemen wij jouw verzendkosten voor onze rekening.

Wat zijn de voordelen van kopen middels jullie abonnement?

Als jij onze supplementen afneemt in abonnementsvorm, profiteer je niet alleen van de beste prijs, maar ook altijd van gratis verzending. Daarnaast is het ook de duurzaamste optie, want je navulverpakking is 100% biologisch afbreekbaar.

Krijg ik de producten uit mijn abonnement gratis nagestuurd?

Ja zeker, we sturen je navulverpakking gratis na in een brievenbuspakket. Je hoeft dus ook niet thuis te zijn.

Kan ik mijn abonnement gratis stopzetten?

Je kan je abonnement altijd pauzeren of stopzetten. Mocht je voor je nieuwe navulling nog wat van onze supplementen over hebben, is het het makkelijkste om je abonnement te pauzeren tot je weer een navulling wilt ontvangen.

Verzending en retourneren

Hoe lang duurt het tot ik mijn bestelling ontvang?

Alle bestellingen die voor 17:00u zijn geplaatst, worden de volgende werkdag geleverd. (Geen garantie door vertraging bij de vervoerder)

Houden jullie mij op de hoogte van de status van mijn bestelling?

Je ontvangt bij het succesvol plaatsen van jouw bestelling, altijd een bevestigingsmail. Als je bestelling ons logistieke centrum verlaat, ontvang je een mail met daarin een track & trace code van de betreffende vervoerder.

Betaal ik verzendkosten, en zo ja, hoeveel?

Voor alle bestellingen in Nederland onder de €50,-, wordt €4,95 verzendkosten gerekend. Voor alle bestellingen boven de €50,- zijn de verzendkosten gratis. Voor internationale zendingen gelden de volgende tarieven:

België €4,95

Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van de verzendgegevens, wat moet ik doen?

Iedereen maakt fouten. Wanneer je per ongeluk het verkeerde adres hebt ingevuld, neem je zo spoedig mogelijk contact met ons op. We zullen ons best doen om dit probleem op te lossen. Houd er rekening mee dat de levering van jouw pakket vertraging kan oplopen.

kan ik mijn bestelling retourneren

We willen je de mogelijkheid bieden om je bestelling goed te kunnen overwegen. Je kunt de bestelde producten daarom tot 14 dagen na ontvangst retourneren, ongeacht de reden. Een eis is wel dat de producten niet gebruikt en schadevrij zijn. Op onze website kan je een retourformulier downloaden waarin de stappen voor retournering duidelijke beschreven staan. Let op: kosten voor retournering zijn altijd voor eigen rekening.

Bieden jullie internationale verzending aan?

Ja dat doen we. Voer het verzendadres in op de afrekenpagina om de verzendkosten te zien.

Krijg ik mijn geld terug na een retour?

Als je retourzending bij ons is ontvangen en verwerkt ontvang je een bevestigingsmail. Verwacht binnen maximaal 7 dagen na deze mail een terugbetaling van je geretourneerde producten.

Betalingen

Welke betaalmethodes accepteren julllie?

Bij Hikaya kan je altijd veilig betalen met jouw favoriete betaalmethode. Wij bieden de volgende betaalmethodes aan: Ideal, Klarna (Afterpay), Paypal, Credit Card (Visa & Mastercard, Apple Pay, Google Pay en Bank contact.

Ontvang ik een bevestiging van mijn bestelling?

Als je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je een bevestigingsmail. Het kan een paar minuten duren voordat je de mail ontvangt. Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen maar wel hebt betaald, adviseren we je zo spoedig mogelijk contact op te nemen via; info@hikaya.com. We zullen je dan zo spoedig mogelijk helpen.

Zakelijk

Verkopen jullie ook aan zakelijke klanten?

Voor alle vragen rondom zakelijk afnames, graag een mail sturen naar info@hikaya.com. We streven ernaar om zakelijke aanvragen binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Bieden jullie opties voor (gepersonaliseerde) relatiegeschenken?

We denken altijd graag met u mee. Voor alle vragen rondom zakelijk afnames, graag een mail sturen naar info@hikaya.com. We streven ernaar om zakelijke aanvragen binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Duurzaamheid

Wat doet Hikaya voor een betere planeet?

Wij geven net zoveel om jouw persoonlijke welzijn, als om het welzijn van het milieu. We doen er alles aan om de planeet te beschermen, te behouden en er voor te zorgen, door gepaste actie te ondernemen om onze footprint op onze planeet te beperken. Zodat we allemaal, ook de toekomstige generaties, kunnen genieten van de prachtige schoonheid van de aarde.

Door altijd de duurzaamste verpakking methode te selecteren voor onze producten en zoveel mogelijk met biologisch afbreekbare navullingen te werken hopen we de aarde zo min mogelijk te vervuilen. Bijna al onze grondstoffen zijn van gerecycled materiaal en al onze producten zijn vegan.

Zijn jullie producten dierproefvrij?

Jazeker, wij testen onze producten en ingrediënten niet op dieren en dit laten wij ook niet doen door derden.. We houden van dieren en daarom gebruiken wij alternatieven om onze producten te testen. We roepen dan ook geregeld de hulp in van enthousiaste vrijwilligers en vrienden.

Zijn jullie producten vegan?

Ja, onze producten zijn altijd vegan. Nieuwe producten zullen ook altijd vegan zijn.