Hoe krijg je meer energie? - 8 Tips voor jou

Gebruik deze tips om meer energie te krijgen

Je herkent het misschien wel, je komt thuis na een drukke werkdag, ploft neer op de bank met een futloos en energieloos gevoel en je hebt helemaal nergens meer zin in. Maar hoe komt dit toch? En wat kan je doen om juist meer energie te krijgen? In deze blog geven wij je 8 tips om meer energie te krijgen en om van dat futloze gevoel af te komen. 

Waarom heb ik geen energie?

Voordat we je gelijk bombarderen met tips, is het belangrijk om te weten waarom je eigenlijk geen energie hebt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er verschillende factoren zijn die je energieniveau beïnvloeden. Zo spelen voornamelijk zaken als: weinig lichamelijke beweging, stress, angst en depressie een grote rol in je energieniveau. Maar, zaken zoals te weinig water drinken, roken, caffeïne en alcohol spelen ook een grote invloed. 

Tips voor meer energie:

Er zijn genoeg dingen die je kan doen om je energieker te voelen. Daarom hebben wij vast een selectie gemaakt van de beste tips, zodat dit jou kan helpen om je weer energiek te voelen.

1. Beweeg meer

Het lijkt misschien een hele simpele oplossing, echter is dit misschien wel meteen de beste tip die wij kunnen geven om meer energie te krijgen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat mensen die overdag meer bewegen, over het algemeen meer energie hebben. Beweeg jij wel genoeg? Een wandeling 's avonds of de fiets pakken naar je werk kan al een wereld van verschil maken. 

2. Zeg ook eens “nee”

Hoe vaak zeg jij nee? Je krijgt op een dag behoorlijk wat vragen naar je hoofd geslingerd. Daarom is het goed om ook eens "nee" te zeggen. Meer willen is niet altijd de beste oplossing. Maak het jezelf makkelijker door wat vaker “nee” te zeggen. 

3. Drink voldoende water

Je weet vast wel dat het menselijk lichaam voor ruim 50% uit water bestaat. Daarom is het super belangrijk om voldoende water te drinken. Als je te weinig water drinkt, heeft dit als gevolg dat je energieniveau gedurende de dag alsmaar daalt. Een gezonde volwassene heeft ongeveer 35 ml water per kilogram lichaamsgewicht nodig. Voor iemand van 80KG komt dat neer op ongeveer 3L. Drink jij al genoeg water?

4. Verminder stress

Waar stress er aan de ene kant voor kan zorgen dat je scherp blijft, kan te veel stress er juist voor zorgen dat je minder energie hebt. Uit een onderzoek, afgenomen onder 73 medische studenten van de universiteit van Osaka, naar het verband tussen stress en vermindering in energie, bleek dat er een positief verband was tussen veel stress en weinig energie. Wat doe jij niet te gestrest te worden? In onze blog: .. tips voor minder stress, geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij de wereld aan kan. 

5. Beter en dieper slapen

Slaap jij wel goed? Tijdens je slaap geef je je lichaam de rust die het nodig heeft om zichzelf weer op te laden. Als je niet goed slaapt kan je lichaam ook niet goed herstellen. Lees onze blog: Beter slapen om meer te leren over hoe je je nachtrust kan verbeteren.

6. Eet gezond

Het is algemeen bekend dat het eten van gezonde voeding erg belangrijk is, maar wist jij ook dat gezond eten invloed kan hebben om je energieniveau? In gezond eten zitten veel meer vitamines en mineralen die op een positieve manier kunnen bijdragen aan jouw energieniveau. 

7. Zonlicht

Je zal vast wel merken dat als het zonnetje schijnt, je jezelf ook beter voelt. Dit komt omdat de zon een belangrijke bron van vitamine D is. Niet alleen voor de aarde, maar ook voor de mens. Door een tekort aan vitamine D, wat vaak ontstaat door te weinig blootstelling aan zonlicht, kan je je erg vermoeid en futloos voelen. 

8. Meer energie door onze supplementen

Het kan zijn dat je al deze tips al volgt en je alsnog behoefte hebt aan meer energie en focus gedurende de dag. Ons eigen supplement, Energy & Focus, is een natuurlijke supplement met enkel wetenschappelijk bewezen ingrediënten die je energie en focus gedurende de dag verhogen. Bestel ons supplement vandaag en ontvang hem morgen al in huis. 

 

Hikaya Energy & Focus

 

Volgende lezen

Beter slapen door deze 8 tips voor een betere nachtrust

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.