Stemmingswisselingen tijdens de overgang

Stemmingswisselingen tijdens de overgang

Stemmingswisselingen tijdens de overgang zijn helaas een veelvoorkomend probleem dat vrouwen tijdens deze periode kunnen ervaren. De emotionele rollercoaster van gevoelens kan soms overweldigend zijn, maar gelukkig zijn er manieren om ermee om te gaan en de kwaliteit van je leven aanzienlijk te verbeteren. Het is belangrijk om te weten wat precies de oorzaak is van deze stemmingswisselingen en hoe je ze kan aanpakken om weer lekker in je vel te zitten. In deze blog geven we je tips en inzichten die kunnen helpen bij het omgaan met stemmingswisselingen tijdens de overgang. 

Wat zijn stemmingswisselingen en wat is de oorzaak?

Stemmingswisselingen tijdens de overgang kunnen zich op verschillende manieren uiten. Denk hierbij aan verdriet, huilbuien, prikkelbaarheid, boosheid, lusteloosheid, veranderingen in je zelfbeeld en vermoeidheid.Deze emotionele schommelingen kunnen voortkomen uit de schommelingen in hormonen, voornamelijk het dalende oestrogeengehalte. De afname van oestrogeen kan invloed hebben op neurotransmitters zoals dopamine en serotonine, die verantwoordelijk zijn voor gevoelens van geluk en welzijn.

Volgens de North American Menopause Society (NAMS) krijgt bijna 23% van de vrouwen in de overgang  te maken met stemmingswisselingen. Het is dus helemaal niet vreemd dat je deze klachten ervaart.

Hoe kom je van stemmingswisselingen af?

Er zijn gelukkig effectieve en natuurlijke manieren om de stemmingswisselingen tijdens de overgang aan te pakken en meer balans te vinden in je stemming. Experts hebben ontdekt dat lichaamsbeweging, een gezond dieet, voldoende slaap, intimiteit en natuurlijke ondersteuning kunnen helpen met de emotionele aspecten van de overgang naar de menopauze.

 • Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan een grote impact hebben op stemming en welzijn. Bewegen stimuleert de aanmaak van endorfines en serotonine, waardoor je je beter kunt voelen, zelfs tijdens de overgang. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) raden 2,5 uur per week matig intensieve aerobe lichaamsbeweging aan, zoals een snelle wandeling, plus 2 dagen per week krachttraining
 • Bloedsuikerspiegel in balans houden:
  Het beheersen van je bloedsuikerspiegel kan helpen bij het verminderen van stemmingswisselingen. Voorkom grote schommelingen in bloedsuiker door gebalanceerde maaltijden te eten die rijk zijn aan eiwitten, vezels en vitamines.
 • Knuffelen en Intimiteit: 
  Oxytunce, het 'knuffelhormoon', kan een positief effect hebben op stemmingen. Knuffelen en intiem zijn met dierbaren, zoals kleinkinderen of partners, kan de productie van oxytocine stimuleren en gevoelens van rust en tevredenheid bevorderen.
 • Natuurlijke Ondersteuning:
  Het gebruik van natuurlijke supplementen kan ook bijdragen aan het verminderen van stemmingswisselingen. Hikaya's producten, zoals
  Energy & Focus en Sleep & Relax zijn specifiek ontworpen om overgangsverschijnselen te verlichten en de emotionele balans te ondersteunen. 

Supplementen van Hikaya

Hikaya heeft twee natuurlijke supplementen ontwikkeld voor een betere nachtrust en voor meer energie. Energy & Focus is een natuurlijke energiebooster en Sleep & Relax een natuurlijk slaapmiddel. De supplementen kunnen je helpen jouw stemmingswisselingen onder controle te krijgen en bieden zelfs een niet goed geld terug garantie. Ben je dus niet tevreden of blijf je last hebben van je stemmingswisselingen? Dan krijg je je volledige aankoopbedrag van Hikaya terug.

 

Volgende lezen

Waarom is slaap belangrijk?
Beter slapen met de 10-3-2-1-0 Formule - Wat is het precies?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.