Wat te doen tegen vermoeidheid?

Een vermoeide vrouw in de auto

Iedereen heeft wel eens last van vermoeidheid. Soms slaap je een nachtje slecht of heb je het een keertje laat gemaakt. Vaak helpt het dan om één of twee nachten goed te slapen, een slaaptekort kan je namelijk inhalen. Maar het kan zijn dat je voor een langere tijd moe bent en goed slapen en rusten niet helpt. Als dat het geval is dan spreken we van chronische vermoeidheid. In deze blog geven we jouw tips om vermoeidheid tegen te gaan. 

Symptomen van vermoeidheid

Naast een vermoeid gevoel in je hoofd en lichaam, zijn er andere verschijnselen waar je vermoeidheid aan kan herkennen. Je kan het herkennen aan een bleke huid, kringen onder je ogen en een futloos of lusteloos gevoel. Het kan zijn dat je wat vaker aan het gapen bent of je hebt minder of juist meer eetlust. Sommige mensen kunnen zich minder goed concentreren. Veelvoorkomende oorzaken van vermoeidheid zijn te weinig slaap, stress, burn-out, het gebruik van alcohol en/of drugs.

Welke vitamines helpen bij vermoeidheid?

Vitamines en mineralen zijn belangrijk voor je stofwisseling. Ze helpen je om energie en voedingsstoffen uit voeding te halen. Maar welke vitamines heb je nodig bij vermoeidheidsklachten?

  • Magnesium is nodig voor de energieproductie van je lichaamscellen. Als je een magnesiumtekort hebt, kun je je moe en futloos voelen.
  • Vitamine B12 is een belangrijke voedingsstof voor je bloed en zenuwen. Een tekort aan B12 kan leiden tot een vorm van bloedarmoede, met klachten zoals moeheid en duizeligheid. Het innemen van deze vitamines kan bijvoorbeeld via onze zelf ontwikkelde supplementen die vermoeidheid tegen kunnen gaan. 

Tips tegen vermoeidheid:

  1. Slaap voldoende. Een van de belangrijkste factoren om vermoeidheid tegen te gaan is een goede nachtrust. Wil jij beter slapen? Bekijk dan onze slaaptips!
  2. Beweeg Voldoende. Lichamelijke inspanning geeft je energie. Het geeft je lichaam extra zuurstof en stimuleert de bloedsomloop.
  3. Ontspan vaker. Door te ontspannen, herstellen jouw lichaam en geest zich van inspanning. Zo voorkom je dat je vermoeidheid opstapelt.
  4. Eet gezond. Gezonde voeding kan vermoeidheid tegen gaan. Door gezond te eten en te drinken zorg je voor een stabiele bloedsuikerspiegel en geef je jouw lichaam de benodigde vitaminen en mineralen.

Supplementen tegen vermoeidheid

Omdat wij van Hikaya willen dat iedereen elke dag vol zit met positieve energie en het maximale uit zijn/haar dagen kan halen, hebben wij het afgelopen jaar onze eigen supplementen ontwikkeld. Sleep & Relax is een natuurlijk slaapmiddel en Energy & Focus een natuurlijke energiebooster. Onze supplementen verbeteren niet alleen je nachtrust, maar zijn ook effectief om vermoeidheid te verminderen. 

Volgende lezen

Wat is quiet quitting?
De effecten van seks op je sportprestaties

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.